Vår historia

Sedan Frölunda Torg färdigställdes 1966 efter sju års byggnation har vi funnits med vårt lokala bageri och erbjudit, såväl boende i Västra Frölunda som resten av Göteborg, färska bageriprodukter såsom tårtor, smörgåstårtor, kakor och färskt matbröd. 2021 flyttade dock bageridelen till Kungsbacka, men caféet ligger kvar.

Vi har valt att fokusera på ett klassiskt sortiment. Men trots att vi håller fast vid det traditionella så provar vi ofta nytt för att ständigt hitta nya kundfavoriter.

David Bagare drivs idag av Eva och Anders Pedersen som köpte caféet 2010. Anders hade då redan jobbat där i 24 år. Eva sköter konditoriet medan Anders bakar, något han gjort sen han var 15 år gammal. De hoppas en dag kunna föra det vidare till sina tre söner.

Välkommen in och ta del av svensk bagerihistoria i sin godaste form!

Våra caféer

Kungsbacka Torg

I Stenlundska huset, mitt på Kungsbacka Torg, öppnade David Bagare sitt café i september 2017. Även om caféet är relativt nytt så har lokalen lång historia. Under många år låg Stenlunds bageri och konditoributik här. De öppnade redan på 1920-talet och drev det ända till år 1962 så vi är glada att hålla traditionen vid liv och erbjuda boenden i Kungsbacka en riktigt god fika.

Lokalen rymmer inte mer än 40 personer och ger ett mysigt intryck. Vi har stora fönster mot torget där man kan sitta och spana på förbipasserande.

En stor fördel med just detta café, framför våra andra, är att vi har uteservering med sol under dagen.

Hantverksgatan

Vårt senaste tillskott, café och bageri på Hantverkargatan i Kungsbacka.

Bageriet flyttades under 2021 från Frölunda Torg.  Den nya lokalen är renoverad och anpassad helt till våra behov. Vi har köpt in nya fräscha maskiner och även en stenugn som ger oss mängder av goda surdegsbröd.

Bageriet sitter ihop med ett litet mysigt café som bland annat kommer servera frukost på vardagar men också sälja bröd, lunch och bakverk. Bonusar med att sitta ihop med bageriet är att det doftar magiskt av nybakade bullar och bröd och att man till och med kan kika in lite i bageriet genom ett fönster från caféet om man är nyfiken. Lokalen rymmer 20 personer.

Kungsmässan

År 2020 öppnade vi nytt café på Kungsmässan. Lokalen är en del av Kungsmässans nybyggnation. Den har en öppen och rymlig planlösning. Caféet är modernt inrett, vi har satt eluttag under sofforna så att man lätt kan ladda mobilen eller sitta vid datorn. Plats för cirka 70 personer.

Caféet ligger på andra våningen, ovanför Ica Kvantum.

Frölunda Torg

David Bagare öppnade på Frölunda Torg redan när torget byggts klart år 1966. Sen dess har det funnits där även om vi bytte cafélokal för 5 år sedan. Caféet ligger på plan två, nära Stadium. I källaren har tidigare vårt bageri och konditori legat men det flyttades 2021 till Kungsbacka.

Under 2019 gjordes en större uppgradering av inredningen för att erbjuda kunder en lugnare och mer trivsam atmosfär. Lokalen rymmer idag cirka 60 personer.